“Tombul bak, böyle devam edersen günlerin sayılı”

Actinopteri

New member
La Matanza belediye başkanına cinsel tacizi bildiren kadın, Fernando EspinozaPeronist liderin yargılandığı olay hakkında bir kez daha konuştu ve olaydan sonra maruz kaldığı tehdidin ayrıntılarını açıkladı.

“Tombul bak, böyle devam edersen günlerin sayılı”Melody Rakauskas, La Matanza belediyesinde Espinoza'nın kendisine söylediklerini aktardı.

Bir radyo röportajındaydı Gönye Espinoza'nın eski özel sekreterinin bu duruma bir kez daha değindiğini ve şikayet sonrasındaki tehditleri aktardığını söyledi: “Taciz sonrası Fernando Espinoza'dan bana 'tombul görün, böyle devam edersen günlerin sayılıdır' dediği söylendi.” .

Ve şöyle devam etti: “Belediyede bana 'günleriniz sayılı' ifadesini tam bir yetki istismarı yaparak söyledi. Bunu asla unutmayacağım“.

Rakauskas, Buenos Aires belediye başkanıyla nasıl çalışmaya geldiğinin ayrıntılarını da vererek, o dönemdeki ortağı ve Espinoza'nın bir arkadaşının, şikayeti geri çekmesi halinde kendisine milyon dolarlık bir işe katılmayı teklif ettiğini söyledi.

“Ben istifa ettiğimde ve Espinoza'yı suçladıktan sonra ortağım bazı planlarla geldi, bazı evlerin geliştirilmesi için 27 hektarlık bir alan vardı, Bolivya ve Perulu topluluktan insanların yaşaması için bir kompleks. 'Eğer bunu alırsan ve beni dinlersen. .. 'Şikayetinizi geri çekmelisiniz', ortağım bununla ömür boyu iyi olacağını söyledi,” diye açıkladı eski özel sekreter.

Rakauskas ayrıca, Espinoza'nın kurbanı olduğunu ve kadının belediye başkanının ziyaretini kaydetmek için evine kamera yerleştirdiğini ileri süren piquetero lideri Luis D'Elia'nın ifadelerine de değindi. “Ben 007 ajanı değilim, Espinoza James Bond da değilim. Hiçbir zaman kameram olmadı; Espinoza evime her girdiğinde korktuğum tek şey buydu” dedi.

“Kendisini evime davet eden bir belediye başkanını ağırladığım için üzerimde baskı vardı. Sahip olduğum tek şey başıma bir şey gelmesi ihtimaline karşı cep telefonu kaydıÇünkü silahlı olduğunu anladığım kişiler tarafından korunuyordu” diye ekledi.

Video

Gözcü, Melody Jacqueline Rakauskas'a cinsel tacizde bulunmakla suçlanan La Matanza belediye başkanına karşı alışılmadık bir savunma denedi.

Günler önce D'Elía, Espinoza'yı alışılmadık bir şekilde savunmaya çalıştı ve onu “zavallı bir adam” olarak tanımladı ve ona göre “onun için yatak yaptılar.” “Onu taciz etti” dedi.

“Evine gidiyor ve kadın bir kamera, kayıt cihazı hazırlamış… ve siz diyorsunuz ki: bu nedir? Bu bir yatak. Dürüst olmak gerekirse zavallı adam. Orada taciz vardı ama kadın tarafından” , ısrar etti.

Espinoza'ya cinsel istismar suçundan dava açıldı “utanmaz dokunuş” özel sekreterine ve 1.500.000 peso karşılığında ele geçirdiler.

Ayrıca Haber, “mağdurla doğrudan veya dolaylı temas kurmama emrini” göz ardı etmesi nedeniyle onu “itaatsizlikten” dava etti. Bildirilen olay, 10 Mayıs 2021'de, kadının 32 yaşında olduğu ve yakın zamanda “siyahi” bir iş ilişkisi içinde belediye başkanı için çalışmaya başladığı sırada meydana geldi.